Paylaşımlar Hakkında Yorum Yazmayı Unutmayın:)!!!

11 Mart 2014 Salı

Facebook Sayfalarının Tasarımı Ek Özelliklerle Yenilendi

       Facebook, sosyal ağ üzerindeki tasarım değişikliklerine devam ediyor. Zira şirket geçtiğimiz hafta haber akışının tasarımında bazı değişiklikler yapmıştı. Ancak sosyal ağın yenilenme çalışmaları bununla sınırlı kalmadı: Facebook Sayfaları’na da makyaj geldi.
     Yapılan değişikliğin temelinde Facebook diğer tasarım çalışmalarında olduğu gibi kullanıcıların bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak yatıyor. Şirketin resmi sitesinden duyurulan değişiklikle ilgili açıklamada yeni tasarımın sayfalara getireceği akıcılığa vurgu yapılıyor.
             Yeni tasarımın detaylarına gelecek olursak, Facebook Sayfaları’nın önceki görünümüyle pek fazla farklılık içermediğini söyleyebiliriz. Zira yenilenen Facebook Sayfaları, iki kolonlu yapısını korurken, yeni paylaşımlar kronolojik bir sırada sayfanın sağ tarafında gösteriliyor.
              Diğer yandan yandan sol tarafta bulunan kolonda ise sayfanın ilişkili bulunduğu şirket ya da kuruma yönelik bilgileri ve video ile fotoğrafları barındırıyor. Kapak fotoğrafı ve altında yer alan sekmelerde değişiklik bulunmazken haftalık analiz bilgilerinin bu bölgenin hemen sağına yerleştirildiğini görüyoruz.
         Facebook’un yeni tasarımla birlikte sayfa yöneticilerine sunduğu araçları zenginleştirirken, bunlara olan ulaşımı daha da kolaylaştırdı. Zira artık Facebook reklamlarıyla ilgili raporları, yeni beğenileri, mesaj ve bildirimleri sayfaların her bölgesinde görebilmek mümkün olacak. Böylelikle bulunduğunuz sayfadan bu bilgilere ulaşabilecek ve ayarlarda başka bir bölümü ziyaret etmeden değişiklik yapabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder