Paylaşımlar Hakkında Yorum Yazmayı Unutmayın:)!!!

10 Mart 2014 Pazartesi

Kadınların Sosyal Medyada Daha Aktif Olduğunun 6 Kanıtı

1. Kadınlar en bilinen sosyal medya ağlarını kullanıyor
     Verilere göre Facebook’u kullanan kadın kullanıcıların oranı %76 iken erkeklerinki %66. En çok kullanılan sosyal ağlar arasında ikinci sırada ise Tumblr geliyor, kadın kullanıcıların oranı %54, erkek kullanıcılarınki ise %46 olarak ölçümlenmiş. LinkedIn’e bakacak olursak sadece orada tersi bir durum gözleyebiliriz. LinkedIn kullanan erkek kullanıcıların oranı %24 iken kadınlarınki %19 olarak ölçümlenmiş görünüyor. Aslına bakarsanız LinkedIn’de de kadın kullanıcı oranı hiç de öyle azımsanacak nitelikte değil.

2. Kadınlar gün içinde sosyal medyada daha aktifler
     Yapılan ölçümlere göre kadınların %30’u sosyal medyayı gün içinde aktif bir şekilde kullanırken erkeklerin %26’sı sosyal ağlarda aktif görünüyor.
3. Kadınlar sosyal medyadaki markalarla daha fazla etkileşime giriyor
        İnfografiğe göre kadınların %54’ü destek amaçlı, %53’ü öneride bulunmak üzere, %39’u güncel kalmak, % 28’i de yorum yapmak üzere markalarla sıkça etkileşime giriyor. Erkeklere bakacak olursak en yüksek oran %44 ile erkek kullanıcılar desteğini belirtme amaçlı markalarla etkileşimde bulunuyor.
4. Kadınlar sosyal medyada daha fazla haber tüketiyor
      Kadın kullanıcıların %58’i haberlerin sosyal medya platformlarından yayılmasını sağlarken erkek kullanıcıların ise %42’si sosyal ağlar üzerinden haber paylaşıyor. Ayrıca kadınların %58’i Facebook, %52’si de Google+ üzerinden çevreleriyle haber paylaşımında bulunuyor.
5. Kadınlar mobil üzerinden sosyal medya kullanarak trendlere öncülük ediyor
       Kadın kullanıcılar sosyal medyada özellikle akıllı telefon ve tabletler üzerinden aktif bir rol oynuyor. Sosyal medyayı takip eden kadın kullanıcıların %46’sı akıllı telefon, %32’si ise tablet üzerinden bağlanıyor.
6. Kadınlar görsel web dünyasının büyümesini sağlıyor
       Instagram, Pinterest ve Tumblr son 12 ay içinde 10 milyon yeni kullanıcıya ulaşarak, sosyal medya üzerinde büyümeyi amaçlıyor. İnfografiğe göre kadınlar görsel sosyal medya ağlarını daha fazla kullanıyor. Tumblr kullanan kadınların oranı %54, Pinterest kullanan kadınların oranı %33 ve Instagram kullanan kadınların oranı ise %20 olarak göze çarpıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder